Deze prachtige neckrope met vlechtwerk staat heel chique en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik maak het van beta biothane 16 mm en dit is supermakkelijk in onderhoud, even afspoelen en klaar!

De neckrope heeft in het midden een ring, waar je desgewenst een edelstenen hanger aan kunt laten maken of je leadrope aan vast kunt klikken. De lengte is verstelbaar door middel van een gesp of een conway. Hiermee kun je de neckrope ook losmaken. Zo kun je je neckrope verstellen: wat langer om mee te rijden, wat korter als je er bijvoorbeeld mee wilt longeren of wandelen. De neckrope heeft een omtrek van circa 180 cm.

Tip: bestel er een gevlochten leadrope of teugels bij om je set compleet te maken.

 

De kleuren zwart, bruin, cognac en olive heb ik standaard op voorraad. Heb je liever een andere kleur of wil je een andere afmeting? Neem contact op met mij op via info@ateliercentaur.nl om je wensen door te geven.

Je bestelling en betaling kun je afronden via de mail.

Let op: op alle producten is de disclaimer van toepassing.

De balansteugel is net even anders dan de neckrope. De balansteugel is langer, omdat je deze in combinatie met je teugels gebruikt. De balansteugel is gemaakt van breder (19mm) biothane bij de halsaanzet en is onderlegd met zacht foam, wat erg comfortabel en vriendelijk is voor je paard. Het is in lengte verstelbaar door middel van een gesp. Het bovenste gedeelte met het vlechtwerk is gemaakt van 16 mm biothane.

De balansteugel gebruik je, samen met een hoofdstel, voor paarden die neiging hebben om tegen de hand of achter de loodlijn te komen. Je verbetert je eigen balans zonder aan de teugels van je paard te trekken, en je verbetert je zit. Het nodigt je paard uit zijn rug te liften, de hals te verlengen en gaat het de achterhand beter gebruiken. Op deze manier verbetert de hele balans van zowel paard als ruiter.

De balansteugel is 2 meter lang en maak ik in zwart, bruin, olive en cognac en kan met zilver, messing, rosegold of zwarte fournituren.

 

Wil je liever een andere kleur of maat? Neem dan contact met me op  via info@atliercentaur.nl om je wensen door te geven.

Let op: Op al mijn producten is de disclaimer van toepassing.